9 Mayıs 2014 Cuma

"Yama" cı Geldi.....

Oğlum büyüyünceye kadar ömrüm galiba eşofman dizlerini  yamamakla geçecek. Son bir yıla kadar 1 yada 2 tane eşofmanın dizi yırtık olurdu, o da benim için dert değil di. Yırtık yerlerinden kesip şort yapardım.Ama şimdi benim için yırtık eşofman görmek, kabus görmekle eş değer....
 İlkokula başladığından itibaren, Güneyin okul pantolanları da dahil bütün eşofmanlarının dizleri yırtıldı. Önceleri düştüğü için yırtıldığını düşünüyordum. Ama bir gün okulda, kolidor da nasıl kaydığını görünce o an orada bayılacaktım. Bügüne kadar salon erkeği (herkes öyle derdi) olan oğlum okula başlayınca olmuş bir canavar:))) Atlamalar, zıplamalar, kaymalar  yüzünden eşofmanların dizlerinin yırtılması gayet doğal..
Evde 10 tane yırtık eşofman altı olunca atmaya kıyamadım, bende oturup hepsinin dizlerine polardan  yama yaptım.Herkesin rahatlıkla yapacağı bir şey ama,  fikir olsun diye yayınlamak istedim. İşleme başlamadan  internette nasıl yama yapmışlar diye  dolaştım.Genelde kızlar için süslü yamalar vardı. Erkek çocuk olunca her şeyi rahatlıkla yama olarak kullanamıyorsunuz, bende klasik yamalama yöntemini kullandım.Sağlam naylon iple bazılarını çarpı işi, bazılarını düz dikiş yaparak elimde diktim.






Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...