7 Kasım 2012 Çarşamba

Suni Deri Yelek

Uzun bir süredir Güneye deri yelek almak istiyordum. Ama bulamadım yada firmalar çocuklar için deri yelek üretmiyor.Mağaza sahibi arkadaşlarıma söyledim bulursanız lütfen alın diye ama hiç ses çıkmadı Bende sonunda oğlum için olur yada olmaz bulduğum bir yelek kalıbını kullanarak deri yeleği diktim.Düğme yerine de çıt çıt yaptırdım.
Tabi deri dikimi ev tipi makinalar da çok zormuş.Nasıl dikileceği konusunda internetten araştırdım ama istediğim gibi sonuç alamadım. Makina da deriyi dikerken dikiş  kaymıyor bu yüzden derinin üzerine kağıt koyarak dikileceği yada suni derinin üzerine makina yağı dökülerek dikişin daha kolay olacağı yazıyordu. Kağıdı denedim ama dikişini beğenmedim. Arka dikişler idare ediyor ama ön dikişlere cesaret edip dikmedim. 
Ben de sorunumu Necla sayesinde :) sadece kendi deri dükkanının tamirlerini yapan ismini bilmediğim ve "çocuklar için akan sular durur" diyen bayanla çözdüm. Tesadüfen de yeleğin ön yüzünü diken bayanın oğlumun kreş arkadaşının teyzesi olduğunu öğrendim.Hayat tesadüflerden ibaretmiş.Sıra  Arasın yeleğin de

Şimdilik sadece resim çekerken rahat durmayan oğlumun üzerinde ki yeleğin resimlerini yayınlıyorum.Yeleği güzel dikemem diye yapım aşamasında  resim çekmedim. Ama   Arasın yeleğini dikerken  yapım aşamalarını anlatan resimleri ve  astarının nasıl dikildiğini yayınlayacağım. 
Arkası yarın, takipte kalın..:))

Kendini aslan sanıyor da



6 yorum:

  1. çok güzel olmuş valla bravo :) deriniz biraz serrti galiba bu yüzden deriyi dikerken zorlanmışınız.Ben bu yüzden yumuşak deri alıyorum makina zarar görebilir aksi halde bu yakışıklıyada çok yakışmış annesi kızlar koşmaya başladımı peşinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Aslında derim o kadar da sert değildi. makina iğnesinide kalınlaştırdım ama dikişini çok beğenmedim. mantığı derinin makinada kayması galiba, deri makina ayağına yapıştığı için dikerken kaymıyor ve aynı yerde sayıyorsun o zaman da dikiş eşit aralıklarda olmuyor.fazla zorlayınca da deride delik oluyor.

      Sil
  2. Ellerine sağlık, hiç de kötü değil gayet de güzel olmuş ....

    YanıtlaSil
  3. Kendiniz mi diktiniz,çok güzel olmuş bence :) İyi günlerde giysin yakışıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kendim diktim. Oğlum biraz giyimine düşkün:))

      Sil
  4. Harika olmuş ellerinize sağlık mankende bu kadar yakışıklı olunca sonuç mükemmel :))

    YanıtlaSil

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...