21 Eylül 2013 Cumartesi

Domates Sosu

Herkesin büyük ihtimalle yaptığı kışlıkların başında gelir domates sosu.
Ben her yıl en az 20 Kavanoz yaparım. 4 kişilik bir aile olmamıza rağmen bazen yetmeyecek korkusu yaşarım ve vaktim olursa 10 kavanoz daha yaparım. Bu yıl da 20 kavanozum hazır.
Nasıl yapıldığına gelince herkesin yaptığı gibi ama benim burada özellikle belirtmek istediğim domatesin  miktarı. Bazen ayar tutturmak zor olabiliyor.
Benim ölçülerim ;
10 kilo domates, rondadan geçirildikten sonra kaynamaya bırakılır ve domatesler suyunu çektikten sonra tuzu kendinize göre ilave edilir. Tam 2 saat kaynadıktan sonra 10 adet yarım kiloluk kavanozlara sıcakken konularak ağızları kapatılır ve kavanozlar ters çevrilir. Kavanozların üzerleri, çabuk soğumalarını engellemek için kalın bir bezle sarılır ve soğuyunca kapaklarının tutup tutmadığına bakılır.Kapaklar içine çökmüşse rahatlıkla yerlerine  kaldırılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...