12 Şubat 2012 Pazar

Ispanaklı Börek


El açması böreği kim sevmez ki. Bu aralar vakit buldukça elde börek açmaya başladım. Artık bu konuda kendime güveniyorum. 

Hamur
Un 
Tuz
Maya
Su
İç Malzemesi
Ispanak, soğan,  az kıyma ,baharatlar ,tuz

Yapılışı
Malzemelerin hepsini hamur haline getirdikten sonra dinlenmesi için bırakıyoruz. Daha sonra küçük parçalar halinde hamuru ayırıyoruz.( Bu tepsiye10 tane hamur yetiyor.) Hamuru açtıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüyoruz.Ispanaklı  iç malzemeyi de koyup resimde ki gibi hamuru tepsiye sarıyoruz.Üzerine yoğurt sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.









1 yorum:

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...