2 Ağustos 2012 Perşembe

Moda Hastalıklara dikkat

Halk arasında farklı farklı isimleri olan, benim adını bilmediğim o kadar çok  hastalık varki..Bunlarda nedense hep benim oğullarımı buluyor sanki. Hastalık modasını takip ediyorlar nerde salgın var hopp ertesi gün hastalık bizde .Yok öpücük hastalığı yok ayak el ağız hastalığı vb..
Hafta sonu çocukları kaydıraklı havuzlara götürdük. Başımıza sonradan gelecekleri tahmin etseydik herhalde havuzun yanından geçmezdik. Çocuk ya bunlar su ve eğlence bir araya gelince ne yaptıklarını unuttular Havuzun suyunu oyun oynarken kana kana içtiler.  Abimiz tabi daha temkinli olduğu için havuz suyu yerine normal suyu içmeyi tercih etti ve böylelikle hasta olmaktan kurtuldu.Gelelim bizim yer faresine Pazartesinden itibaren ne yemek yiyebildi ne içebildi, ateş derseniz 38 40  arası gidip geldi. Şükür şimdi biraz iyileşti. 

Hastalığa gelince bu hastalık virütik bir hastalıkmış Ateşle başlayıp, sonra ağız içinde, damak ve boğaz içinde aftta benzeyen lezyonlar gelişiyormuş. Bu lezyonlar nedeniyle ne yemek yiyebiliyorlar ne de su içebiliyorlar .Daha sonra elde ve ayaklarda su çiçeğine benzeyen döküntüler oluyor.Tedavisi ise ateş düşürücü ve herpes virüslerinde kullanılan ilaç. İyilşeme süresinde  ilk iki gün çok ağrıları oluyor, zamanla ağrılar ve lezyonlar kayboluyor. İlaç tedavisi 5 gün devam ediyor. 
Aras ilk iki gün karpuzdan başka hiç bir şey yemedi ve devamlı ağladı. Bana göre bugüne kadar geçirdiği hastalıkların en ağırı buydu. Aslında hastalık geliyorum demiş  ama biz anlamadık resimlerde hiç mutlu gözükmüyor.






8 yorum:

  1. çok geçmiş olsun, bir arkadaşın oğluda oyun parkında kapmıştı bu virüsü el,ayak, ağız hastalığı demişti doktor ve sanırım bulaşıcıydı, dikkatli olun abiye de geçmesin.Ben korkumdan ancak denize sokuyorum Emre'yi, yani havuz suyunu içer diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben sağlıkçı olduğum halde bu isimle yeni duydum allahtan doktorumuz bu hastalığı çabuk farketti.Bir çok kişinin benim gibi bu hastalıktan haberi yokmuş bende netten öğrendim ve yaşadım.
      Abimizde masum değil, oda kreşten kapıyor bu tip hastalıkları. Sonra malum, 1 hafta sonra yer faresi hastalanıyor..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Daha nasıl hastalıklar çıkacak bakalım...:(((

      Sil
  3. Ayy yerim ben onu o böyle sakin sakin dururmuydu?

    YanıtlaSil
  4. nadir anlardan ne zaman durulsa sonu hastalık oluyor:(

    YanıtlaSil
  5. CANIM YA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...

    YanıtlaSil
  6. seni mimledim..benim sayfaya bi bak:)

    YanıtlaSil

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...