21 Eylül 2013 Cumartesi

Acı Biber Sosu

Kışlıklar bu yıl çok yavaş hazırlansa da, benim açımdan olmassa olmazlarımdan biridir bu sos. Her yıl muhakkak bu sostan yaparım ve her yılda kavanoz sayısı bir önceki yıla göre daha fazla olur. Çünki yaz kış  çorbalarımızın yanında aradığımız bir tattır. Eşim ve benim için çorbaların, özellikle tarhana çorbasının tamamlayıcısıdır bu sos.Yapılışına gelince;

Malzemeler;
3 Kilo Domates (salçalık)
1 Kilo Acı küçük biber
6-7 diş sarımsak
2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı sirke 
Bir tutam Maydanoz yada dereotu
Tuz
Yapılışı;
      Öncelikle domatesleri yıkadıktan sonra kaynar suyun içinde 10 dk kadar bekletin .(Bunun nedeni domatesin kabuklarının kolaylıkla soyulması için.) Domatesleri rondo dan geçirin ve içine biber, yağ, sirke, sarımsak , maydanoz ( ben bu yıl dereotu koydum) ve tuzunu ilave edin. Üzerileri biraz boş kalacak şekilde kavanozlara koyarak ağzını kapatın .Kavanozları bir tepsiye koyarak  kapaklarını sıkın ve kavanozları  ters çevirerek 2 gün bekletin.Fazla suyunu saldıktan sonra hava almayacak şekilde kapaklarını tekrar sıkın ve saklayacağınız yere kaldırın.
      Sosumuz 1-1,5 ay sonra  yemeğe hazır :)  
      Afiyet Olsun...



1 yorum:

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...