2 Şubat 2012 Perşembe

Zerafet

Kayın validem bugün bize zerafet pişirdi.Tunceli'nin yöresel bir yemeği. Eşim bu yemeği çok seviyor.Usta eller tarafından yapılmışsa  hele de annesi yapmışsa yerken tadına doyamıyor.


Malzemeler
2 kilo un
biraz tuz
kabartma tozu
 ılık su
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
Yapılışı
Malzemelerin hepsi ile yumuşak bir hamur yapılır. Yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında  altı ve üstü kızarana  kadar pişirilir.Pişen ekmeğin kenarlarından 2 cm kalacak şekilde yuvarlak biçimde kesilir.Keserken ekmeğin altını delmemeye dikkat edilir. Çıkan ekmek parçaları küçük küçük parçalanarak başka tepsiye alınır. Ekmeğin içi kaşıkla tamamen boşaltılır Sarımsaklı ayran yapılır ve ayran biraz ısıtılır. Tereyağı ocakta iyice kızdırılır. Küçük parçalara ayırdığımız ekmek içlerini ortasını çıkardığımız ekmeğin içine konur ve üzerine önce ayran daha sonra kızmış tereyağı dökülür. Sıcak sıcak afiyetle yenir.










Sabırsızlıkla yemeği bekleyen de  Musa :)))))

2 yorum:

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...