Etliekmek deyince ilk akla gelen Konyanın etli ekmeğidir.Ama bizim etli ekmeğimiz de güzeldir. Çocukluktan kalma anılardan biridir bu etliekmek .Yapılışına gelince ;
Malzemeler;
Hamuru için,
Un,tuz,su ile hamur yapalım.
İç Malzemeleri;
Kıyma
Soğan
Yeşilbiber
Domates
Maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber
tuz ve su
Öncelikle soğan , biber, maydanoz ve domatesleri ince ince doğruyoruz , kıyma ve baharatları da ekleyerek biraz sulu kıvamda iç malzemeyi hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan küçük bezeler halinde toplar yapıyoruz ve oklava ile açıyoruz. içine hazırladığımız içi koyarak kapatıyoruz ve mümkünse saçta yoksa tavada pişiriyoruz. Sonra tercihen ayran yada çayla afiyetle yiyoruz.(Benim tercihim hep çay olur)
Ellerina sağlık afiyet de olsun da bu etli ekmeğin tadına bir de biz baksaydık hiç fena olmazdı:=)
YanıtlaSilAyıp ediyorsun bu ilk denememdi.Devamı sizinle olur :)))
Sil