21 Haziran 2012 Perşembe

İnebolu Usulu Etliekmek

Etliekmek deyince ilk akla gelen Konyanın etli ekmeğidir.Ama bizim etli ekmeğimiz de güzeldir. Çocukluktan kalma anılardan biridir bu etliekmek .Yapılışına gelince ;
Malzemeler;
Hamuru için,
Un,tuz,su ile hamur yapalım.
İç Malzemeleri;
Kıyma
Soğan
Yeşilbiber
Domates
Maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber
tuz ve su

Öncelikle soğan , biber, maydanoz ve domatesleri ince ince doğruyoruz , kıyma ve baharatları  da ekleyerek biraz sulu kıvamda iç malzemeyi hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan küçük bezeler halinde toplar yapıyoruz ve oklava ile açıyoruz. içine hazırladığımız içi koyarak kapatıyoruz ve mümkünse saçta yoksa tavada pişiriyoruz. Sonra tercihen ayran yada çayla afiyetle yiyoruz.(Benim tercihim hep çay olur)






2 yorum:

  1. Ellerina sağlık afiyet de olsun da bu etli ekmeğin tadına bir de biz baksaydık hiç fena olmazdı:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayıp ediyorsun bu ilk denememdi.Devamı sizinle olur :)))

      Sil

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...