ELMALI KURABİYE
İç Malzemesi
3 adet Elma
1çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Hamuru İçin Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 - 4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Yapılışı
Öncelikle elmaları rendeleyip şekerle birlikte pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra içine ceviz içini ve tarçınını ilave edelim.
Yoğurma kabına yoğurt, margarin, pudra şekeri, vanilya ,kabartma tozu ve unu ilave ederek hamur haline getirelim. Hamuru merdane ile açtıktan sonra yuvarlak bir kalıpla keselim .Yuvarlakların içine iç malzemeden koyarak resimdeki gibi dürelim. 175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dk pişirelim.Servis tabağına alıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Sonra afiyetle yiyelim:)))
1 aşama |
2 aşama |
Elmaların Yeniden Dirilişi |
Ohhh maşallah arkadaşıma döktürmüşsün. Misafirlere böyle hizmet edersen hiç gitmezler:=)))
YanıtlaSilOhhh maşallah arkadaşıma döktürmüşsün. Misafirlere böyle hizmet edersen hiç gitmezler:=)))
YanıtlaSil