27 Ocak 2012 Cuma

Elmalı Kurabiye

Güney her şeyde olduğu gibi meyvede de seçiçi. En çok severek yediği meyve  yeşil elmadır. Kırmızı elmayı çok nadir tercih eder. Bu yüzden kırmızı elmalar bizim evde  fazla dolapta durmaktan sularını çekmiş olur. elmaları değerlendirmenin en güzel yolu elmalı kurabiye yapmaktır.İşte buda benim yaptığım kurabiye tarifi)))

ELMALI KURABİYE
İç Malzemesi
3 adet Elma 
1çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Hamuru İçin Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 - 4,5 su bardağı un (aldığı kadar) 
Yapılışı
Öncelikle elmaları rendeleyip şekerle birlikte pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra içine ceviz içini ve tarçınını ilave edelim. 
 Yoğurma kabına yoğurt, margarin, pudra şekeri, vanilya ,kabartma tozu  ve unu ilave ederek hamur haline getirelim. Hamuru merdane ile açtıktan sonra yuvarlak bir kalıpla keselim .Yuvarlakların içine iç malzemeden koyarak resimdeki gibi dürelim. 175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dk pişirelim.Servis tabağına alıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
1 aşama

2 aşama

Elmaların Yeniden Dirilişi
          Sonra afiyetle yiyelim:)))


2 yorum:

  1. Ohhh maşallah arkadaşıma döktürmüşsün. Misafirlere böyle hizmet edersen hiç gitmezler:=)))

    YanıtlaSil
  2. Ohhh maşallah arkadaşıma döktürmüşsün. Misafirlere böyle hizmet edersen hiç gitmezler:=)))

    YanıtlaSil

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...